Kastanje palen Ø 15-17 cm gepunt geschild:

Diameter: Lengte: Prijs incl BTW:
15-17 cm 180 cm €20,70
15-17 cm 200 cm €22,85
15-17 cm 250 cm €29,45
15-17 cm 300 cm €35,05

Productomschrijving

Kastanjehout heeft met haar gunstige eigenschappen door het aanwezige looizuurgehalte een duurzaamheidsklasse* 2 en is een zogenaamd Europees hardhoutsoort, dat geschikt is voor vele toepassingen. Het hout hoeft niet behandeld te worden voordat het in contact komt met grond of water. Het kastanjehout is afkomstig uit hakhoutculturen. Deze wordt in een omlooptijd van ca. 20 jaar gekapt, waarna op de houtstoven nieuwe uitlopers uitgroeien tot weer bruikbaar duurzaam kastanjehout. Door verantwoord bosbeheer blijft de biotoop behouden en door de onuitputtelijke bron is er sprake van een echte kringloop. Wist u trouwens dat de Romeinen de eersten zijn geweest die de kastanjebossen hebben aangeplant vanwege hun gunstige eigenschappen?

Toepassingen
Vandaag de dag is de toepassing van kastanje rondhout zeer gebruikelijk; rasterpalen, beschoeiingspalen, boompalen, bebordingspalen, etcetera. Het meest in het oog springend zijn de natuurspeeltuinen en de inrichtingen van recreatieparken
en dierentuinen. Behalve het duurzame aspect is kastanje een bijzonder mooie houtsoort met een geweldige visuele meerwaarde vanwege het natuurlijke karakter.

Bij Landelijk van Someren kunt u terecht voor het meest uitgebreide leveringsprogramma van duurzaam kastanjehout. Een groot assortiment is direct uit voorraad leverbaar en maatwerk is in overleg mogelijk.